« Corona 29-03»

Gepubliceerd op 29-03-2020

Op zondag 29 maart heeft HSBN een mailing gedaan, met de volgende tekst:

Op vrijdagmiddag 27 maart  is het noodloket open gegaan voor ondernemers die werkzaam zijn in sectoren die door de maatregelen voor het indammen van het corona virus meteen hard zijn getroffen. De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19, oftewel TOGS  is onderdeel van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW).
De getroffen ondernemers kunnen bij dit noodloket een eenmalige tegemoetkoming aanvragen van € 4000,-.  
Het noodloket werd al vrij snel door een storing getroffen. Momenteel is het noodloket beperkt bereikbaar. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken roept ondernemers dan ook op om momenteel alleen een aanvraag voor overheidssteun in te dienen, als ze de hulp nu direct nodig hebben. Drie maanden heb je om de tegemoetkoming aan te vragen. Dit kan vanaf vrijdag 27 maart 2020 16:30u. t/m vrijdag 26 juni 17:00u. Het kan alleen online aangevraagd worden https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19
Aanvankelijk was er veel gedoe met de SBI-code bij de Kamer van Koophandel. Een deel van de getroffen bedrijven dreigde buiten de boot te vallen door de strikte toepassing van de SBI-code. Daarom is door het ministerie van Economische Zaken op zaterdag 28 maart besloten dat ook winkeliers en ondernemers in de non-food sector nu onder de regeling vallen. 
Als het goed is kloppen de SBI-codes van alle aangesloten gecertificeerde haarwerkbedrijven, omdat daar vorig jaar een controle op uitgeoefend is door VECOZO.
Mocht je in aanmerking komen voor het noodpakket, vraagt het dan binnen 3 maanden aan. Het noodloket is nu open en je kan ook vandaag bellen met RVO tot 20:00u. vanavond. De aanvraag zal binnen 2 weken worden beoordeeld. Daarna zal het bedrag binnen enkele werkdagen op uw rekening staan.
Hieronder staan een aantal relevante punten en voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Tegemoetkoming schade COVID-19:

 • De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofdactiviteit overeenkomt met een van de vastgestelde SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en de code geeft aan wat de hoofdactiviteit van een bedrijf is. De SBI-code bestaat uit 4 of 5 cijfers. Uw bedrijf moet op 15 maart 2020 met deze hoofdactiviteit ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK. U kunt de SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming.
 • Uw onderneming is voor 15 maart 2020 opgericht en ingeschreven in het KVK Handelsregister.
 • De hoofdactiviteit van uw onderneming is op 15 maart 2020 geregistreerd onder een van de vereiste KVK SBI-codes.
 • Uw onderneming heeft een fysieke vestiging in Nederland. Dit vestigingsadres is geregistreerd in het KVK Handelsregister.
 • Uw onderneming verklaart ten minste één vestiging met een ander adres te hebben dan het privéadres van de eigenaar/eigenaren. Bij deze ondernemingen mag het privéadres van de eigenaar/eigenaren dus niet gelijk zijn aan het vestigingsadres.
  De tegemoetkoming is eenmalig € 4.000 per onderneming. De tegemoetkoming is dus niet per vestiging.
 • U geeft bij de aanvraag een bankrekeningnummer op dat op naam van de onderneming staat.
 • Uw onderneming is niet failliet.
 • Uw onderneming heeft geen verzoek tot verlening van surseance van betaling ingediend bij de rechtbank.
 • U verklaart in de periode van 16 maart 2020 t/m 15 juni 2020 een omzetverlies te verwachten van ten minste € 4.000.
 • U verklaart in de periode van 16 maart 2020 t/m 15 juni 2020 ten minste € 4.000 aan vaste lasten te verwachten. Ook na gebruik van andere door de overheid beschikbaar gestelde steunmaatregelen.
   

     Veel sterkte en blijf gezond.

image-Corona-1585481753.jpg