« Corona 04-04»

Gepubliceerd op 04-04-2020

Op zaterdag 04 april heeft HSBN een mailing verstuurd met de volgende tekst:

Na de bevestiging van afgelopen dinsdag 31 maart dat de maatregelen tenminste nog tot 28 april gaan duren pakken de donkere wolken zich nog meer samen boven de ondernemer.

Ondanks het noodpakket wordt de verwachting dat veel bedrijven het niet gaan redden of slechts in heel afgeslankte vorm steeds aannemelijker.

Ook voor de haarwerkbedrijf luidt, om maar even een open deur in te trappen, de noodklok. Zoals eerder gemeld kunnen de meeste haarwerkbedrijven een omzetverlies van 3 tot 4 weken wel aan, maar meer dan 8 weken wordt een ontzettende (te)moeilijke opgave.

De meerderheid van de haarwerkbedrijven hebben de deuren inmiddels gesloten. Een aantal haarwerkbedrijven zijn nog open om bepaalde klanten toch de nodige zorg te kunnen blijven leveren.

Weliswaar dat het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen verboden is, voor zover er geen 1,5 meter afstand tot de klant gehouden kan worden, wordt er een uitzondering gemaakt voor de behandeling van (para)medische beroepen, mits daar een individuele medische indicatie voor bestaat en de beoefenaar alle hygiënevereisten kan naleven.

Dit houdt dus in dat haarwerkspecialisten bij specifieke klanten in bepaalde omstandigheden hun vak mogen blijven uitoefenen. Tot gisteren.

Vrijdag 03 april is een haarwerkbedrijf die aan bovenstaande voldoet gesommeerd op last van de gemeente om per direct de deuren te sluiten. Deze gemeente zegt dit te doen na een  gesprek te hebben gehad met hun veiligheidsexperts en het RIVM. Hoe dit verder gaat uitpakken is nog afwachten, maar hou er rekening mee dat het toch weleens compleet sluiten gaat worden voor alle haarwerkbedrijven tot minstens 28 april.

Daar alle haarwerkbedrijven in de overlevingsstand staan moet alles wat een extra last is vermeden of tot nader order opgeschort worden. Dit betekent dus ook voorlopig geen toetsingen.

Afgelopen periode van de haarwerkbedrijven veel input gekregen met allerlei inzichten en adviezen om te delen met hun collega’s. Het is dusdanig veel dat het de komende dagen gedoseerd in de mailingen verwerkt zal worden.

image-Corona-1585994416.jpg