« Corona 09-04»

Gepubliceerd op 13-04-2020

Op donderdag 09 april heeft HSBN een mailing verstuurd met de volgende tekst:

TOGS
Al veel haarwerkbedrijven hebben bij de TOGS  een eenmalige tegemoetkoming aangevraagd van
€ 4000,-. Tot nu toe zijn er 2 problemen waar sommigen tegen aan lopen.

-Eerste probleem  is dat je bij de Kamer van Koophandel  met de juiste SBI-code geregistreerd moet staan. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en geeft aan wat de hoofdactiviteit van een bedrijf is. Jouw bedrijf moet op 15 maart 2020 met deze hoofdactiviteit ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK. De SBI-code kan niet met terugwerkende kracht gewijzigd worden  om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming.  
Onder de SBI-codes 96.02.1 en 96.02.2 staan de meeste haarwerkbedrijven en die zijn juist. Op 7 april is vanuit het kabinet aangekondigd dat per 15 april er een uitbreiding komt van de SBI-codes die aansluitend zijn.
Staat jouw bedrijf nog steeds onder een andere niet aansluitende SBI-code geregistreerd in het Handelsregister. Meldt dit dan bij het RVO en gebruik hiervoor het formulier Melding niet aansluitende SBI-code. Hier kan je in een toelichting duidelijk maken wat de hoofdactiviteit is van je bedrijf en daarmee alsnog in aanmerking komen
Klik HIER voor de link:

-Tweede probleem is de vestigingsvereiste:  de onderneming moet op een ander adres dan het woonhuis gevestigd moet zijn. Het kabinet heeft ook op 7 april aangegeven dat in sommige sectoren een onderneming wel gevestigd kan zijn op het huisadres en er tegelijkertijd ook sprake kan zijn van omvangrijke bedrijfsactiviteiten en vaste bedrijfslasten. In het bijzonder noemt het kabinet hier ondernemers op het gebied van haar- en schoonheidsverzorging op aandringen van ANKO. Daarom komen bijvoorbeeld  kappers, haarwerkbedrijven en schoonheidsspecialisten met een zaak aan huis mogelijk alsnog vanaf 15 april  in aanmerking voor een tegemoetkoming. Er zal in dat geval wel een extra aanvullende verklaring gevraagd worden van je, waaruit moet blijken dat de genoemde bedrijfsactiviteiten en de (vaste) bedrijfslasten een zekere minimale omvang hebben. Hoe en wat precies is nog niet bekend.
 
Je hebt  t/m vrijdag 26 juni 17:00u de tijd om de tegemoetkoming online aan te vragen. https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19

image-Corona-1586768194.jpg